
Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za przygotowywanie i serwowanie potraw zgodnie z obowiązującymi standardami jakości i zasadami higieny. Do obowiązków należała będzie również dbałość o porządek w miejscu pracy oraz kontrola świeżości i jakości wykorzystywanych składników. Jednym z elementów pracy będzie współpraca z zespołem w celu zapewnienia sprawnej organizacji pracy kuchni i satysfakcji klientów.
- przygotowywanie i wydawanie potraw w ramach żywienia zbiorowego zgodnie z ustalonym jadłospisem, recepturami i obowiązującymi standardami jakości.
- kontrola jakości przygotowywanych potraw oraz dbałość o ich estetyczną prezentację,
- przygotowywanie składników potraw, w tym obróbka wstępna, krojenie, porcjowanie, obieranie i inne czynności kuchenne,
- utrzymanie czystości i porządku na stanowisku pracy oraz w pomieszczeniach kuchennych, zgodnie z przepisami BHP i HACCP,
- kontrola terminów ważności produktów spożywczych i ich właściwe przechowywanie,
- racjonalne gospodarowanie towarem i minimalizowanie strat,
- rejestrowanie zużycia produktów oraz zgłaszanie ewentualnych nieprawidłowości przełożonemu,
- kreatywność i gotowość do pracy z nowymi recepturami,
- współpraca z innymi członkami zespołu w celu zapewnienia płynności i efektywności pracy,
- gotowość do realizacji innych zadań zleconych przez przełożonego, zgodnie z bieżącymi potrzebami kuchni.
- wykształcenie średnie zawodowe,
- minimum 2-letnie doświadczenie na stanowisku kucharza,
- aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna,
- gotowość do pracy w systemie zmianowym,
- umiejętność pracy w zespole i sprawna komunikacja,
- dobra organizacja pracy własnej,
- samodzielność oraz zaangażowanie w wykonywane obowiązki.
- stabilne zatrudnienie na umowę o pracę,
- trzyskładnikowe wynagrodzenie: wynagrodzenie zasadnicze + premia regulaminowa + dodatek za wieloletnią pracę (3-20% wynagrodzenia zasadniczego, w zależności od posiadanego stażu pracy),
- pakiet benefitów (13-ta pensja, dofinansowanie do wypoczynku pracownika i członków rodziny, preferencyjne pożyczki, ubezpieczenia grupowe),
- możliwość zaangażowania w inicjatywy charytatywne i działania integracyjne (m.in. Bieg Rektora, Bieg Firmowy, Impreza Mikołajowa)
- atrakcyjną lokalizację w centrum miasta - dogodny dojazd tramwajem czy autobusem, dla rowerzystów rowerownię (na kampusie głównym) i stojaki zewnętrzne, darmowe parkingi i przeloty Polinką.
Zgodnie z Ustawą z dnia 13.05.2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich oraz Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 31.07.2017 r. w sprawie trybu, sposobu i zakresu uzyskiwania i udostępniania informacji z Rejestru z dostępem ograniczonym oraz sposobu zakładania konta użytkownika, każda osoba przed zatrudnieniem zobowiązana będzie przedłożyć dokumenty wymagane w/w przepisami w tym informację z Krajowego Rejestru Karnego, jak również zostanie zweryfikowana w Rejestrze Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym.
Podobne oferty:
09.11.2025
Kucharz
"ADMI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ GASTRONOMIA"
dolnośląskie / Wrocław
przygotowanie półproduktów mięsnych- klepanie kotletów zawijanie zrazów itp (praca na " klocu")Forma umowy: umowa zlecenie 160 godzin w miesiącu ,dyspozycyjność wg grafiku również w weekendy w godzinach 11.00-23.00- do uzgodnienia (co 2 dzień praca po 12...
Więcej informacji09.11.2025
Garmażer
Powiatowy Urząd Pracy w Wołowie
dolnośląskie / Wołów
przygotowywanie produktów mącznych, mięsnych oraz warzywnych Wymagania dodatkowe: Wykształcenie: zasadnicze zawodowe, kierunek: gastronomia Wymagania inne:
Więcej informacji06.11.2025
Kucharz
LUNA ART SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
dolnośląskie / Wrocław
Przygotowywanie posiłków, serwis i wydawanie, krótka karta śniadaniowa: tosty, bajgle, omlety, jajecznice.Około 160 godzin pracy miesięcznie, praca w godz.: 8:30-19:30 - zgodnie z grafikiem.Oferta dostępna w sali G.Kontakt z pracodawcą - tel.: 798 170 661....
Więcej informacji